Prva ljubav

Prva ljubav
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna
ISBN:9788652116966
 Odlomak iz knjige

U lirskim isečcima iz svakodnevnog života, Mario Liguori govori univerzalnim jezikom ljubavi koji se, kao crvena nit, provlači kroz sećanja pripovedača i neosetno utkiva u njegovu prozu.

Krećući se uglavnom unutar trougla svoje lične geografije – Italija, Srbija, Švedska – Liguori uvodi čitaoca u različite mentalitete i društvene sredine, ne odustajući od mediteranskih tonova svog podneblja. Njegovi junaci su obični ljudi koji će setom i melanholijom osvojiti čitaoca i otkriti mu najskrivenije kutke ljudske duše.

Pitke, dirljive priče iz ove knjige svedoče o autorovoj ljubavi prema životu i ljudima, a njegova posvećenost srpskom jezičkom izrazu i umeće da srpskom čitaocu uspešno dočara sve nijanse i prelive u psihologiji njegovih književnih junaka – govore o jedinstvenoj i osobenoj pojavi u novijoj srpskoj književnosti.

„Svakako, atraktivan srpski pripovedač.“ — Draško Ređep.

„Ne radi se o tome da je Mario Liguori savladao srpski jezik. On je izmislio svoj srpski jezik.“ — Biljana Srbljanović

„Pojavom Marija Liguorija srpska kultura konačno dobija svoga Džozefa Konrada.“ — Dušan Veličković

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Prva ljubav".

Komentari čitalaca o knjizi "Prva ljubav"

Upišite komentar...

Mario Liguori, biografija

Mario Liguori (Sarno, Italija), diplomirao je komparativne jezike i kulture na Univerzitetu L’Orientale u Napulju, a master studije završio na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, gde je i doktorirao. Piše na italijanskom i srpskom jeziku. Zastupljen je u antologiji Buket za staru damu (Protego, 2008), a autor je putopisne proze Snatrenja (Službeni glasnik, 2010), dvojezične zbirke Sedam jesenjih priča/Sette storie autunnali (Akademska knjiga, 2013), knjige priča Prva ljubav, monografije Vedi Napoli e poi muori: Napulj u srpskim putopisima...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Mario Liguori

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga