Put u srce kosovskog mita: Vuk Branković - heroj ili izdajnik

Put u srce kosovskog mita: Vuk Branković - heroj ili izdajnik
Oblast:Razno
Izdavač:Laguna

Vuk Branković je u istoriji poznat kao neko ko je izdao srpsku vojsku na Kosovo polje za vreme Kosovske bitke. Da li je on zaista izdajnik... ili heroj?
Ova knjiga menja vaše shvatanje kosovskog mita. Plod je sedmogodišnjeg istraživanja arhivske građe o Kosovskom boju iz latinskih, grčkih, turskih i nemačkih izvora. U ovoj knjizi nalaze se autentični izvodi iz dela mnogih značajnih istoričara prošlog i pretprošlog veka.
,,Put u srce kosovskog mita" upoznaje vas sa tajnama i mogućim čitanjima jedne epohalne priče i na interesantan način obrazlaže nekadašnju misao o Vuku Brankoviću kao izdanom, a ne kao izdajniku.

Komentari čitalaca o knjizi "Put u srce kosovskog mita: Vuk Branković - heroj ili izdajnik"

Upišite komentar...

Isidora Bjelica, biografija

Rođena u Sarajevu. Diplomirala i magistrirala dramaturgiju na FDU. Jedno vreme radila kao asistent na predmetu Scenario. Kao kolumnista i filmski kritičar pisala je za gotovo sve veće novine sa eks-jugoslovenskog prostora. Najduže se zadržala u Kuriru, gde je pisala kolumnu od 2003. do 2007. godine, pod nazivom Blek sabat. Zapažene kolumne imala je i u Dugi, Studentu, Blicu nedelje, Pravdi, Ekspresu, Lisi, Tini, Ona, Storiju, Objektivu, Tabloidu, Srpskoj reči, Pogledima… Feljtone, putopise i reportaže godinama je pisala za Profil i Damu. ...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga