Raj ipak postoji

Raj ipak postoji
Oblast:Kultura, umetnost, religija
Izdavač:Mono i manjana
ISBN:9788678044915

Raj ipak postoji je istinita priča o četvorogodišnjem sinu sveštenika veslijske crkve iz malog mesta u Nebraski. Za vreme hitne operacije slepog creva, dečak gubi svest i, kako nam on sam dečje iskreno kasnije govori, odlazi u raj. Srećna što je uspeo da preživi dve teške operacije, porodica u početku nije pridavala značaj dečakovim pričama, ali kako su one poprimale sve življe opise, privukle su pažnju.

Dečak Kolton je gledao „dole“ i video doktora kako ga operiše i svog tatu kako se moli u čekaonici. Upoznao je svoju sestru (koju je majka izgubila u spontanom pobačaju, što mu nikad niko nije pričao), kao i dedu koji je umro trideset godina pre njegovog rođenja, a potom je o njima ispričao pojedinosti koje nikako nije mogao da zna. Kolton opisuje detalje iz raja: vrata raja su od zlata i bisera, tamo su svi mladi i niko ne nosi naočare, Bog i njegov presto su „mnooogo veliki“ i Sveti duh „sipa moć odozgo“, s neba, kako bi nam pomogao.

Razoružavajuće jednostavna poruka koju je ispričao otac, uglavnom Koltonovim rečima, glasi da raj zaista postoji, da Isus „mnooogo, mnogo voli decu“ i da predstoji poslednja bitka dobra i zla.

Napisana lako i neposredno, ova knjiga pleni svojom jednostavnošću i toplinom. Dečakov izlet u nebo ohrabriće one koji sumnjaju i doneti novo uzbuđenje onima koji veruju.

Komentari čitalaca o knjizi "Raj ipak postoji"

Upišite komentar...

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga