Rat i mir

Rat i mir
Oblast:Klasična književnost
Izdavač:Vulkan izdavaštvo
ISBN:9788610024364

Jedno od najpoznatijih dela velikog ruskog pisca Lava Nikolajeviča Tolstoja.

Ovo kapitalno delo slika i daje realnu sliku ruskog društva za vreme ratova sa velikim francuskom vojskovođom Napoleonom Bonapartom.

Od ogromne lepeze likova, tri se izdvajaju i možemo reći da su oni glavni jer se njihove priče, u neku ruku, nalaze u fokusu romana. To su : Pjer Bezuhov, vanbračni sin velikog seoskog kneza koji smrću oca neočekivano dobija titulu i ogromno nasledstvo, knez Andrej Bolkonski, koji ostavlja sve da bi učestvovao u ratu protiv Napoleona i francuskih snaga i lepotica Nataša Rostova, za koju je sam Tolstoj rekao da je oličenje savršene žene.

Komentari čitalaca o knjizi "Rat i mir"

Upišite komentar...

Lav Tolstoj, biografija

Lav Nikolajevič Tolstoj  je bio ruski pisac svrstan u najveće ruske realiste toga doba. Rođen je 9. septembra 1828. godine. Umro je 20. novembra 1910. Poznat po svoja dva najveća dela, Ana Karenjina i Rat i mir, koja slikaju duboku, psihološku i društvenu pozadinu Rusije i njenog društva u 19. veku. Bio je esejist, dramatist, kritičar i moralni filozof, i pored svega pacifista i levičar. Svojim naprednim, nenasilnim idejama otpora uticao je na kasnije ličnosti kao što su Martin Luter ...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga