Rat i mir, treći tom

Rat i mir, treći tom
Oblast:Klasična književnost
Izdavač:Nova knjiga

Rat i mir predstavlja jedno od najznačajnijih i najuticajnijih remek-dela ruske i svetske književnosti. U romanu se prepliću životi junaka sa velikim svetskim događajima za vreme Napoleona i francuskih invazija na Rusiju. Sudbine Rostovljevih i Bolkonskih povezane su sa istorijom koja uporedo teče sa njihovim životima. U romanu su prikazane paralelne radnje, slike balova i raskoši smenjuju se sa ratom, ratnim okršajima i ratnim taktikama. Nasilne ratne scene se ukrtštaju sa svkodnevnim ljudskim životima, čovečijim strastima i željama.
Roman obiluje složenim likovima koji su povezani sudbinskim vezama. Autor preispituje velike teme kao šo su sloboda volje, ljudske sudbine i proviđenja.

Komentari čitalaca o knjizi "Rat i mir, treći tom"

Upišite komentar...

Lav Tolstoj, biografija

Lav Nikolajevič Tolstoj  je bio ruski pisac svrstan u najveće ruske realiste toga doba. Rođen je 9. septembra 1828. godine. Umro je 20. novembra 1910. Poznat po svoja dva najveća dela, Ana Karenjina i Rat i mir, koja slikaju duboku, psihološku i društvenu pozadinu Rusije i njenog društva u 19. veku. Bio je esejist, dramatist, kritičar i moralni filozof, i pored svega pacifista i levičar. Svojim naprednim, nenasilnim idejama otpora uticao je na kasnije ličnosti kao što su Martin Luter ...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga