Ringišpil – Dragulji Lagune

Ringišpil – Dragulji Lagune
Oblast:Drama
Izdavač:Laguna
ISBN:9788652114146
 Odlomak iz knjige

Njeni pokreti bili su tananiji i suptilniji od svake note. Njeno telo je sinonim za strast i umetnost istovremeno. Elegancija, lirska izražajnost, emocije i gracioznost u sebi nose jedno ime: Ana Balint.

Znala je da voli njega, jedinog, strasnom, dubokom, čistom, nemerljivom ljubavlju. Sve druge ljubavi u njenom životu bile su blede replike tog nikada zaboravljenog osećaja bliskosti, tog pripadanja drugoj duši, u kojoj se njena ogledala, tih neizrecivo tananih i nežnih emocija.

U ovom romanu o ljubavi koja je uspela da nadraste život i sudbinu Jelena Bačić Alimpić ispisuje intimnu povest balerine krhkog tela i džinovskog duha koji je ostavio pečat na svim slavnim baletskim scenama. Gradeći istovremeno priču o malim-velikim ljudima, salašarima i umetnicima, pesnicima i njihovim muzama, senovitim bačkim salašima i gradićima, jutrima koja mirišu na slatko od dunja i nezaboravnim ruskim zimama, ona nam na jedinstven način pruža uvid u najtanaija ljudska osećanja.

 

Komentari čitalaca o knjizi "Ringišpil – Dragulji Lagune"

Upišite komentar...

o knjizi "Ringišpil – Dragulji Lagune"

30.04.2014. — Ja uvek kazem,knjiga je prelepa ali mnogo tuzna.Jeste tako,previse smrti za tako kratko vreme,isuvise bliskih ljudi su otisli na onaj svet.Divim se Lenki sto je smogla snage da pobegne sa Anom,dokaz na sta je majka sve spremna za svoje dete...A jedan od najdrazih momenata je kad se Lenka pomirila sa roditeljima...Ma,mogao bih da nabrajam do sutra,i verovatno bih celu knjigu prepricao.Ko nije procitao,neka mu Ringispil bude sledeca knjiga,necete se pokajati,ima smeha,suza..svega...

o knjizi "Ringišpil – Dragulji Lagune"

30.04.2014. — Retka je knjiga kao sto je ova.Natera te da shvatis sta treba da cenis i koliko da se posvetis voljenim osobama i bitnim momentima u zivotu.Sve emocije dozivis kao da se tebi licno desavaju,sto je jedan od najlepsih komplimenata koji jedna knjiga moze da dobije.Nemoguce je procitati je samo jedanput.

Jelena Bačić Alimpić, biografija

Jelena Bačić Alimpić je rođena 1969. godine u Novom Sadu. Školovala se u Karlovačkoj gimnaziji u Sremskim Karlovcima i na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, na Katedri za jugoslovenske književnosti i srpskohrvatski jezik. Radila je kao novinar i autor dokumentarnih televizijskih emisija za JRT mrežu i TV Novi Sad u periodu od 1987. do 1993. godine. Devet godina je bila novinar i urednik u sistemu „Color Press Group“. Od 2002. godine do kraja 2013. radila je kao novinar, urednik i voditelj na Televiziji Pink. Dobitnica je mnogih nagrada z...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Jelena Bačić Alimpić

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga