Roman o Londonu II

Roman o Londonu II
Oblast:Razno
Izdavač:Laguna
ISBN:9788652130856

Reči autora :

„Romanu o Londonu težnju daje moj glavni saradnik – očajanje. U romanu je prisutna – snaga očajanja.“

Odlomak :

Kad je voz počeo da ulazi u stanicu pristaništa, gde ih je čekao prekookeanski brod, Nađa ustade, da zavije kosu, i metne na glavu putnički šešir, koji je izvadila iz kaputa za kišu. Okrenuvši se leđima saputnicima, poljubila je muža, nežno, kao nekog starijeg brata.

’’Ja ćumisliti na vas, Kolja. Ja neću učiniti ništa, što znam da ne biste odobrili.Sad vas molim samo da učinite sve, da ne zaplačem pred svetom. Ja odlazim sa nadom da ću vas, oktobra, videti. Da ćemo se spasti. Da smo imali dece, ne bih otišla’’, dodade, tiše.

Rjepnin je bio zagrlio, za trenut, ženu, i poljubio je, kao što se deca ljube. Bio je prebledeo i osećao je, dok joj je oblačio kaput za kišu, da mu nije lako.

Komentari čitalaca o knjizi "Roman o Londonu II"

Upišite komentar...

Miloš Crnjanski, biografija

Miloš Crnjanski je srpski književnik i jugoslovenski diplomata, poznat kao jedan od najvećih ekspresionističkih pesnika 20. veka. Rođen je 26. oktobra 1893. godine u Crnogradu, u Mađarskoj, u osiromašenoj građanskoj porodici. Otac Toma bio je niži činovnik koji je zbog svog temperamentnog zastupanja srpske manjinske politike "prognan" iz Banata, iz Ilanče u Čongrad. Majka mu se zvala Marija Vujić i bila je rodom iz Pančeva. Crnjanski je od 1896. odrastao u Temišvaru, u patrijarhalno-rod...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga