Rut se davi

Rut se davi
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Vešto napisan i emocionalno snažan roman Rut se davi predstavlja upečatljivu sliku veza koje spajaju sestre i sila koje ih razdvajaju, opasnosti čuvanja tajni i posledica njihovog razotkrivanja.

Zima, 1919. godine. Amanda Starki provodi svoje vreme starajući se o vojnicima ranjenim u Svetskom ratu. Kada shvati da više ne može da podnosi breme obaveza ona se povlači na porodično imanje na jezeru Nagavoki, tražeći utehu kod svoje mlađe sestre Matilde i njene trogodišnje kćeri Rut. Ali, veoma brzo Amanda uviđa da njen stari porodični dom više ne predstavlja utočište – ona je svoje nevolje donela sa sobom. Jedne užasne noći, gotovo godinu dana kasnije, Amanda gubi ono što joj je najdraže kada joj sestra na misteriozan način nestane, da bi je kasnije pronašli utopljenu ispod leda koji prekriva jezero. Kada se Matildin muž vrati iz rata, i sam ranjen i psihički slomljen, otkriće da je Amanda preuzela staranje o Rut i o imanju, prihvatajući svoje obaveze sa zastrašujućom srčanošću.
Zatvorena i povučena, Amanda pripoveda o svojoj porodici u pažljivo odmerenim dozama, trudeći se da sakrije i od sebe i od čitaoca tajne svoje prošlosti kao i istinu o onoj kobnoj noći.

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Rut se davi".

Komentari čitalaca o knjizi "Rut se davi"

Upišite komentar...

Kristina Švarc, biografija

Kristina Švarc je autor knjige Rut se davi, svetskog bestselera, koji je izabran za Oprah's Book Club, a Ves Krejven je kupio prava da snimi film za Miramax.Napisala je i romane So long at the fair i All Is Vanity. Predavala je engleski u srednjoj školi. Oduvek je želela da se bavi pisanjem ali je mislila da nije dovoljno talentovana. Živi u Nju Hempširu. oprahsbookclub... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga