Sa Bogom, mimo Boga, oko Boga

Sa Bogom, mimo Boga, oko Boga
Oblast:Kultura, umetnost, religija
Izdavač:Ars Libri
ISBN:9788675882220

Knjiga je podeljena da pet delova, koji su temtski određeni. Prvi deo obiluje psihološko-religioznim temama, od kojih se ističu Zašto čovjek postaje zao?, Da li su deca kriva za grehe roditelja?, Božija volja – čovekova volja...Druga celina nosi naziv Apostolske poslanice, treća Vukove poslanice o Bogu, četvrta O usavršavanju čoveka. Prvi i poslednji deo nemaju svoj naslov.

U drugom delu, autor pojašnjava pouke iz poslanice Rimljanima apostola Pavla i Prve Jovanove poslanice, od kojih izdvajamo LJubljeni, sada smo deca Božija i još se ne otkri šta ćemo biti (Prva Jovanova poslanica, 3, 2).

Treći deo, Vukove poslanice o Bogu obuhvataju šest Vukovih poslovica teološke tematike, koje nastavljaju Jerotićev rad na srpskim poslovicama u ranije objavljenoj knjizi Psihološko tumačenje Vukovih poslovica.

Četvrti deo, koji nosi naziv O usavršavanju čoveka čine četiri popularne teme preuzete sa predavanja Vladete Jerotića, od kojih se ističu Čovek putnik i Vera i utopija.

Peta celina je obuhvatila četiri teme od koji se najviše izdvaja Poruke patrijarha srpskog Pavla i pokušaj tumačenja.

Komentari čitalaca o knjizi "Sa Bogom, mimo Boga, oko Boga"

Upišite komentar...

Vladeta Jerotić, biografija

Vladeta Jerotić je rođen 1924. godine u Beogradu u kome je završio gimnaziju i medicinski fakultet. Specijalizirao je neuropsihijatriju, a u Švajcarskoj, Nemačkoj i Francuskoj psihoterapiju. Radio je više decenija kao šef Psihoterapeutskog odeljenja bolnice "Dr Dragiša Mišović". Od 1985. kao profesor po pozivu predaje Pastirsku psihologiju i medicinu na Teološkom fakultetu u Beogradu. Jerotić je razvio obimnu i plodnu publicističku delatnost iz graničnih obla...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga