Šala. Sedam priča o ljubavi

Šala. Sedam priča o ljubavi
Oblast:Poezija
Izdavač:Paideia

Anton Pavlovič Čehov je zaista majstor kratke priče. On je najviše pisao o svakodnevnici običnih ljudi i na taj način su nastale i priče o ljubavi koje se nalaze u ovoj knjizi.
Ispostavilo se da mnoge pojedinosti, detalji, sitinice života i te kako imaju značaj u književnosti i da im treba dati određeni prostor.
Čehov je pokazao da mu nisu bile strane ni filozofske misli o ljubavi, erotici, braku i porodici, stoga se ne može reći da je za pisanje kratkih priča zaslužno manjak obrazovanja.
Čehov je smatrao da je mali čovek i njegov život dostojan da se o njemu piše.

Komentari čitalaca o knjizi "Šala. Sedam priča o ljubavi"

Upišite komentar...

Anton Čehov, biografija

1860. U Taganrogu, luci na obali Azovskog mora, rodio se 17. januara u trgovačkoj porodici kao Antonije Pavlovič Čehov. Vaspitavan u strogom duhu, još kao dečak pomagao je ocu u trgovačkoj radnji. Otac, Pavel Jegorovič Čehov, bio je sin oslobođenog kmeta, u porodici je važio kao despotski strog roditelj, a majka Jevgenija čitala je mnogo i pričala bajke i priče svojoj deci, pa će Čehov kasnije primetiti kako je  sposobnost i dar nasledio od oca, a dušu od majke. Anton je bio treće po redu dete Pavela i Jevgenije Čehov, koji su već imali A...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Anton Čehov

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga