Salon mrtvih princeza

Salon mrtvih princeza
Oblast:Razno
Izdavač:Laguna

Jedan beogradski arheolog slučajno pronalazi rukopise trojice muškaraca koji su u bolnici, na nagovor psihijatra, zapisivali svoje doživljaje iz ratova devedesetih kako bi se izlečili od posttraumatskog stresnog poremećaja.
Radnja ovog romana smeštena je na relaciji Zagreb-Beograd i Lion-Venecija, kao i na plažama Jadranskog mora.
Arsen, Sava i Toma, posle rata beleže svoje živote u sedam priča, koje će beogradski arheolog objediniti u novu proznu celinu ispunjenu tragikom, čežnjom, srećom i nostalgijom.

Komentari čitalaca o knjizi "Salon mrtvih princeza"

Upišite komentar...

o knjizi "Salon mrtvih princeza"

22.02.2018. — Moćna knjiga. Čitala sam je sa suzama u očima i knedlom u grlu. Kad se jednom po ovom našem podneblju stanu presabirat uspomene i historijski argumenti, ova će knjiga biti uzeta u obzir. Gospodine Bosiljčiću, sve sam Vam vjerovala. Dok sam čitala. I poslije toga.

Bojan Bosiljčić, biografija

Bojan Bosiljčić (1957, Beograd), studirao je prava u Beogradu, a zatim kao tenor, sa horom Ivo Lola Ribar, 1988. pevao Verdijevu Aidu u Lionu, u rimskom amfiteatru iz I veka. Objavio je romane Uzaludni, 1992, i Đavolji kolosek, 1995, priče Moraš me jednom opet ovde dovesti, 1993, i putopis Mažoretkinje ne gaze strojevi korak, 2006. Za Televiziju Beograd je radio Razgolićeni grad (autorska serija, 12 epizoda, scenario i režija), 1997–1998, Vrelina đavola u Beogradu: Čarls Bukovski (scenario), 1994, Dušan (ubistvo malog Roma Dušana Jovanovi...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Bojan Bosiljčić

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga