Šangajska princeza

Šangajska princeza
Oblast:Biografije
Izdavač:Laguna
ISBN:9788652124169

Šangajska princeza je biografija Dejzi Kvok, jedne od najpoznatijih književnica u Kini. Dejzi je napisala poznate kineske bestselere u kojima govori o istoriji Šangaja, ekonomskog i kulturnog centra Kine.
Dejzi Kvok na početku svog života u Šangaju živi kao princeza, lagodnim životom jedne od najbogatijih porodica ovog grada. Međutim, sa nastankom Kineske revolucije, Dejzi postaje žrtva. Doživljava svakodnevna maltretiranja u logorima za prevaspitavanje kapitalista, živi u najvećoj bedi i siromaštvu, ali uspeva da ostane duhovno jaka, ponosna i dostojanstvena.

Komentari čitalaca o knjizi "Šangajska princeza"

Upišite komentar...

Danjan Čen, biografija

Danjan Čen (1958) je jedna od najpoznatijih i najpopularnijih kineska književnica današnjice. Većina njenih knjiga (objavila ih je više od četrdeset) ima status bestselera, a nekoliko je prevedeno na više svetskih jezika. Šangajska princeza je njena prva knjiga prevedena na srpski jezik. Rođena je u Pekingu, kao dete se sa roditeljima preselila u Šangaj, gde i sada živi i smatra se jednim od živih kulturnih simbola tog grada. Diplomirala je kinesku književnost na Univerzitetu u Istočnoj Kini, radila kao reporter u magazinu za decu, a poče...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Danjan Čen

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga