Šešir profesora Koste Vujića

Šešir profesora Koste Vujića
Oblast:Razno
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

„Igrao sam profesora Vujića u televizijskoj drami Milovana Vitezovića. Bilo je to pravo zadovoljstvo, zato što sam kao đak imao jednog zanimljivog profesora koga sam imitirao, koji mi je ustvari, bio idol. Uvek sam znao šta će taj profesor da učini. Kladio sam se sa drugarima kad će da se počeše iza uva. Igrajući profesora Vujića, ja sam sve vreme misloi na tog svog dragog profesora, koji se, siromah, ubio. Imao je neke svoje bubice.”

Pavle Vujisić

„Svi smo mi izašli iz nekakvog šinjela. samo se, bogati, ovaj Vitezović izvukao iz šešira profesora Koste Vujića.”

Branko Ćopić

„Imali smo u srpskoj književnosti večitog mladoženju, sad smo dobili i večitog maturanta Milovana Vitezovića.”

Slobodan Novaković

„Velika je hrabrost uz beogradska Tri šešira još jedan dodati i uspjeti u tome.”

Gustav Krklec

 

Komentari čitalaca o knjizi "Šešir profesora Koste Vujića"

Upišite komentar...

o knjizi "Šešir profesora Koste Vujića"

08.12.2013. — Knjiga Milovana Vitezovica prati odrastanja malih genijalaca i njihove dogodovsine u Prvoj muskoj gimnaziji sa njihovim razrednim staresinom koji je uvek tu za njih, izmedju ostalog da pravda njihove nestasluke kod direktora i ostalih profesora. Ovo je delo koje ce vas opustiti i zabaviti. Oni koji vole "Lajanje na zvezde", zavolece i ovu knjigu.

o knjizi "Šešir profesora Koste Vujića"

08.12.2013. — Moj sin se zove Kosta Vujić...Za šešir je mali, ima 7 godina, ali jednog dana...Nadam se...

Milovan Vitezović, biografija

Milovan Vitezović je rođen 11. septembar 1944. u Vitezovićima kod Kosjerića. On je srpski pisac, dugogodišnji urednik igranog programa TV Beograd i glavni urednik umetničkog programa RTS, sada profesor filmskog i televizijskog scenarija na katedri Dramaturgije Akademije umetnosti. Piše pesme, romane, drame, filmska i TV scenarija, eseje, kritike i aforizme. Objavio je više od četrdeset knjiga u preko 180 izdanja. Autor je 11 romana, koji su svi bili bestseleri. Knjige je objavljivao na nemačkom, englesk...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga