Slikari i modeli

Slikari i modeli
Oblast:Ljubavni romani
Izdavač:Laguna

Suzan Vriland napisala je duboko potresno i sadržajno delo u kome se umetnost sagledava očima običnih ljudi. Ona čitaoca najpre vodi u Francusku i Italiju s kraja devetnaestog i početka dvadesetog veka, a zatim ga u nekoliko savremenih priča vraća u sadašnjost.
Umesto da pažnju usmeri neposredno ka velikim umetnicima impresionizma i postimpresionizma kao što su Mane, Mone, Van Gog i Modiljani, Vrilandova osvetljava likove u pozadini – ljubavnice, sluge, decu i susede – čije se lične priče prepliću sa životima umetnika.
Likovi u savremenim pričama – jedna profesorka, jedan građevinski radnik i jedno siroče – doživljavaju umetnička dela na veoma sadržajan, ponekad i iznenađujući način.
Izvedene s darovitošću vrhunskog slikara, ove pripovesti pružaju zadivljujući prikaz ljudske snage i slabosti, slave značaj i moć umetnosti u našem životu, otkrivaju njeno isceliteljsko dejstvo na dušu.

„Ova čarobno i uzbudljivo delo buja od umetnosti i izvanredne lepote... i našim očima otkriva svetlost i značaj skrivene u običnom svetu.“
Harijet Skot Česman

„Raskošno i nadahnjujuće. Knjiga Slikari i modeli podseća nas da se obilje darova umetnosti nalazi svuda oko nas.“
Kirkus Reviews

Komentari čitalaca o knjizi "Slikari i modeli"

Upišite komentar...

Suzan Vriland, biografija

'Nisam imala posebnu želju da postanem pisac', kaže Suzan Vriland, 'zapravo, želja, koja je sad prilično jaka, rodila se relativno skoro.' Još od šezdesetih, Vriland je radila kao srednjoškolski profesor, predajući engleski. Tokom tog vremena povremeno je pisala za novine i magazine, uglavnom na temu umetnosti, putovanja i obrazovanja, objavivši oko 250 članaka. Pošto se penzionisala kao profesor, Suzan Vriland se posvetila fikciji.  Godine 1988. napisala je svoj prvi roman, Šta ljubav vidi, delo o rešenosti jedne žene da vodi normalan ži...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Suzan Vriland

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga