Slovenska mitologija

Slovenska mitologija
Oblast:Društvene nauke
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Panteon bogova, demonologija, mitska mesta, magijski rituali... Obuhvatan, jedinstven i iscrpan pregled slovenske mitologije.

Ovaj ilustrovani pregled slovenske mitologije otkriće vam:

- Misteriju slovenskog pisma i mitsku poruku glagoljice

- Ko su slovenski bogovi i koliko ih je zaista

- Šta znače običaji kojih se i danas pridržavamo

- Drevna predanja o magiji i zaštiti od nje

- Mitska bića i mitska mesta nepoznata mnogima

Slovenska mitologija je idealan spoj modernog pristupa mitološkoj temi i naučne studije, koja kao jedini imperativ sebi postavlja činjeničnu zasnovanost, bogatstvo podataka i sveobuhvatnost i odgovornost naučne istine.

Niz celovitih članaka o slovenskim bogovima, običajima, ritualima i mitskim predstavama, veoma opsežno obuhvata sve ono što predstavlja osnovnu mitološku supstancu slovenskih naroda (slovenski panteon bogova), zatim ono što prethodi uspostavljanju mitološke svesti i poretka (jezik, religija, predanje…) i, najzad, ono što je savremenom čitaocu ali i ozbiljnom istraživaču mnogo važnije: običaji i verovanja koja su se iz mitologije preselila u svakodnevne društvene ili religiozne rituale.

Slovenska mitologija zaslužuje posebnu pažnju jer je u njoj autor Nenad Gajić sagledao, sistematizovao i objedinio dosadašnja saznanja o ovoj temi pristupačnim stilom i razumljivim jezikom.

Pogledajte sajt za knjigu www.slovenskamitologija.rs

Komentari čitalaca o knjizi "Slovenska mitologija"

Upišite komentar...

Nenad Gajić, biografija

Nenad Gajić (1974) autor je bestselera Slovenska mitologija, sveobuhvatne ilustrovane knjige enciklopedijskog tipa u izdanju IP Laguna 2011. godine, kao i fantazijskog serijala Bajka nad bajkama, prema motivima srpske narodne epike, čiju prvu knjigu je takođe objavila Laguna (Bajka nad bajkama: Senka u tami, 2013). Nemirna priroda vukla ga je da proba mnogo toga: najduže je bio muzičar (gitarista, pevač i pesnik benda s kojim je objavio dva albuma), da bi se zatim oprobao i kao bankar, menadžer, privatni preduzetnik, proizvođač računarske...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Nenad Gajić

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga