Srušeni grad

Srušeni grad
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

U svom ključnom romanu Srušeni grad, prevedenom na trinaest jezika i ovenčanom mnogim književnim nagradama, katalonski pisac Hesus Monkada pripoveda o uništavanju Mekinense, mesta koje je na zalasku Frankove diktature nestajanjem kažnjeno za vernost republikanskoj Španiji. Grad je u stvari glavni junak ovog dela, a originalan metodični opis procesa njegovog rušenja – praćen peripetijama kroz koje prolaze njegovi živopisni i ironični, ali i tragični likovi – čini značajan doprinos katalonske literature svetskoj književnosti.

 

„Sav uticaj ovog romana svodi se na pitanje stila ili, bolje rečeno, stilističke iskrenosti. Stil Srušenog grada pretvara malu priču o jednoj maloj državi u književni spomenik.”

Dolores Olje, El Pais

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Srušeni grad".

Komentari čitalaca o knjizi "Srušeni grad"

Upišite komentar...

Hesus Monkada, biografija

Hesus Monkada (1941–2005), slovi za jednog od najznačajnijih pisaca na katalonskom jeziku, o čemu svedoče i brojne prestižne književne nagrade. Njegova dela prevedena su na petnaest svetskih jezika, te njegovo ime prati epitet jednog od najprevođenijih katalonskih autora.... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga