Sva svetlost koju ne vidimo

Sva svetlost koju ne vidimo
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna

Priča koja se odvija u vihoru krvavog obračuna, ali koja spaja dva lika, momka i devojku, dva plamička u haosu i mraku evropskog bezumlja.

Mari je oslepela još kao devojčica, a njen otac joj je izradio preciznu maketu kvarta u kojem žive, ne bi li ona dodirom zapamtila put do Nacionalnog muzeja gde njen otac radi. Nakon što nacisti okupiraju Pariz, njih dvoje beže, noseći sa sobom jedan od najvrednijih eksponata.

Verner je još kao dečak pronašao radio - aparat. Mašina ga je toliko fascinirala da je ostatak života proveo zagnjuren u njegovu utrobu. Uskoro, nije bilo boljeg majstora i poznavaoca radio - aparata, što nije promaklo ni nacističkim vlastima - mladi Verner je ubrzo bio regrutovan u vojne redove Rajha, prošavši pritom ratišta od Rusije do Francuske, svestan kako svakim dano msve više gubi svoju krhku ljudskost i dostojanstvo.

Šta će se desiti ako se njih dvoje sretnu?

Najuži izbor za National Book Award 2014.

Bestseler New York Timesa.

Komentari čitalaca o knjizi "Sva svetlost koju ne vidimo"

Upišite komentar...

Entoni Dor, biografija

Entoni Dor je autor zbirki pripovedaka Memory Wall i The Shell Collector, romana About Grace i knjige memoara Four Seasons in Rome. Dobitnik je brojnih nagrada, među kojima su četiri O. Henrijeve, tri Puškartove, Rimska nagrada Američke akademije u Rimu, nagrada Gugenhajmovog udruženja, američka Nagrada za najbolju priču itd. Dor živi u Bojsiju u Ajdahu, sa suprugom i dva sina.... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga