Svetlosti i senke

Svetlosti i senke
Oblast:Razno
Izdavač:RTS
ISBN:9788681733769

Ovo delo objedinjuje obimni opis Đorđa Lebovića - njegove radio drame, izvođene u okviru radio programa RTS, sada se nalaze pred vama, za čitanje i uživanje!

Baš kao što bez svetlosti ne može postojati ni senka, tako i u Lebovićevim radio dramama, bez čoveka i njegovih problema, ne može postojati ni drama sama po sebi. baveći se sukobima u našem društvu, dilemama, problemima i društvenim konstrukcijama, na jedan koncizan, uverljiv i nadasve zabavan način, Lebović gradi zaokružene priče koje će vas ostaviti bez daha i zauvek se urezati u pamćenje.

Komentari čitalaca o knjizi "Svetlosti i senke"

Upišite komentar...

Đorđe Lebović, biografija

Đorđe Lebović (Sombor, 1928 – Beograd, 2004), pisac i dramatičar, detinjstvo je proveo u čestim selidbama i prilagođavanju na novu okolinu, najviše u Somboru i Zagrebu, usled razvoda roditelja i složene porodične situacije. Njegov osetljiv dečački karakter oblikovalo je apokaliptično vreme „Velikog Sunovrata“, kako ga sam naziva, zlo vreme koje se približavalo tokom njegovog odrastanja u krilu jevrejske porodice. Osnovnu školu je pohađao u Somboru i Zagrebu, a sa petnaest godina sa članovima svoje porodice transportovan je u koncentracion...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Đorđe Lebović

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga