Svinjotopija

Svinjotopija
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Svinjotopija je sjajno ispripovedana priča o nečuvenom prijateljstvu između usamljene i gnevne šiparice Holi i sredovečnog Džeka, izolovanog od društva zbog strašnih fizičkih deformiteta. Njihov odnos izgrađen je oko Džekove tajne opsesije, kojoj se priklanja i Holi – Džek krišom gaji svinje. Taj tajni svet na kraju se suočava sa uništenjem.

Ispripovedana kontrastnim glasovima dvoje junaka, Svinjotopija je priča o nasilju i zlim slutnjama, ali isto tako i o saosećanju i iskupljujućoj moći prijateljstva.

„Izuzetno putovanje u srce ljudske tame i ljubavi… na smenu saosećajno, mračno, dirljivo, crnohumorno i fantastično.“

Val Mekdermid, autorka bestselera Gubilište

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Svinjotopija".

Komentari čitalaca o knjizi "Svinjotopija"

Upišite komentar...

Kiti Ficdžerald, biografija

Kiti Ficdžerald je nagrađivana irska autorka. Pisala je za radio, film i pozorište, a poznata je i kao romanopisac i pesnik. Napisala je četiri romana: Svinjotopija (Laguna 2007), Small Acts of Treachery (2002), Snapdragons (1999) i Marge (1985), zbirke pesama For Crying Out Loud (1994), četiri radio-drame za radio BBC i osam pozorišnih drama. Dobitnik je nagrade Time to Write Award, C P Taylor Playwriting i nagrade za najoriginalniji scenario za film Dream On na francuskom festivalu Le Bol. Svinjotopija je objavljena u petnaest zemalja, ...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga