Tamna materija

Tamna materija
Oblast:Horor
Izdavač:Laguna
ISBN:978-86-521-0822-0
 Odlomak iz knjige

"Tamna materija je sjajna i zastrašujuća... poput divlje zveri koja vas ščepa za vrat." - The Times

Šta je ovo? Šta hoće? Zašto je besno na mene?

Januar 1937.

Oblaci rata gomilaju se nad Londonom, teškim od magle. Dvadesetosmogodišnji Džek je siromašan, usamljen i očajnički priželjkuje promenu u životu. Kada mu ponude mesto radio-operatera u ekspediciji na Arktik, on je oberučke prihvata.

Putnici isplovljavaju brodom iz Norveške u dobrom raspoloženju: petorica muškaraca i osam haskija prelaze Barencovo more pod svetlošću ponoćnog sunca. Konačno pristižu u daleki, nenaseljeni zaliv gde će logorovati narednih godinu dana: Gruhuken.

Ipak, arktičko leto je kratko. Dok se noć vraća i ponovo uzima zemlju pod svoje, Džek oseća kako mu se prikrada nekakva nelagodnost. Jedan po jedan, njegovi sadruzi primorani su da odu odatle. On se nalazi pred turobnim izborom: ostati ili otići.

Uskoro će videti i poslednji zračak sunca, a potom će polarna noć prekriti logor mesecima tame. Džek će stići do tačke s koje povratka nema – kada se more smrzne i beg postane nemoguć.

A Gruhuken nije nenastanjen. Džek nije sam. Nešto hodi tamom.

„...majstorski dočarava prisustvo pritajenog zla...“ - SFX

„Poslednji ispit koji priča o duhovima treba da položi kako bi dokazala svoju valjanost jeste da vas uhvati panika dok je u ponoć čitate u krevetu; kada sam stigla do dve trećine knjige, shvatila sam da se odjednom plašim da pogledam kroz prozor – dakle, ovaj bih roman nazvala uspešnim.“ - Ema Džon, Observer

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Tamna materija".

Komentari čitalaca o knjizi "Tamna materija"

Upišite komentar...

o knjizi "Tamna materija"

09.12.2013. — U prvoj polovini knjige zapitacete se da li ste sigurni da citate horor, pre je avantura koju pratimo iz Dzekovog dnevnika. U drugom delu pocinje, pak, da se oseca prisustvo zlog duha, tamne materije, nistavila ili kako god hocete to da nazovete. Drugacije je citati roman o zivom coveku koji ubija, nego roman o mrtvoj osobi koja cini sve i svasta da odbrani svoj posed. Divim se Dzeku koji je toliko vremena uspeo da prezivi sam na Gruhukenu i da ostane normalan. Izvanredni opisi prijateljstva izmedju coveka i psa. Moram priznati da mi je laknulo kada sam na kraju knjige pocitala autorkinu zabelesku da Gruhuken ne postoji. Drago mi je sto je roman kratak jer ne prija citati toliko o pritajenom zlu koje vreba na stranicama knjige i preti da vas uvuce u tamnu materiju o kojoj pisac govori. Ovo je prava knjiga za sve ljubitelje horora!

Mišel Pejver, biografija

Nakon što je diplomirala biohemiju na Oksfordskom univerzitetu, Mišel Pejver se bavila pravom, ali ga je napustila kako bi se potpuno posvetila pisanju. Autorka je svetski poznatog serijala za decu Zapisi drevne tame, koji je objavljen u trideset šest zemalja. Tamna materija je njena prva priča o duhovima namenjena odraslim čitaocima. Nastala je iz njene životne ljubavi prema Arktiku, koja ju je odvela do Kanade, Grenlanda, Skandinavije i Špicbergena.... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Mišel Pejver

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga