Tenor ljubavi

Tenor ljubavi
Oblast:Ljubavni romani
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

 

Meri di Mikele

 

Tenor ljubavi

 

Godine 1897. mladi tenor Enriko Karuzo stiže u Toskanu, gde ga u kuću prima porodica Ðaketi. U Livornu tokom letnje sezone peva sa Adom Ðaketi, lepom, mladom sopranistkinjom. Dok udata Ada nema mnogo strpljenja za neiskusnog mladića kog ubrzo otpisuje kao „tenorčića“, njena mlađa sestra Rina, kojoj još nije ni sedamnaest godina, na prvi pogled se nepovratno u njega zaljubljuje. S napretkom Karuzove karijere, produbljuju se i Adina osećanja prema njemu i on biva primoran da bira između dve sestre.

 

Njujork 1903. Karuzovi odnosi s dvema sestrama izmiču kontroli i baš usred javnog skandala on stiče svetsku slavu i bogatstvo s druge strane Atlantika. U Americi sreće stidljivu, usamljenu Doroti Bendžamin, i dok Rina očekuje njegov povratak kući u Italiju, Karuzo se još jednom zaljubljuje.

 

Iako je svojim glasom osvojio svet pre jednog veka, Enriko Karuzo i dalje važi za najvećeg tenora u istoriji opere. U ovom izuzetnom, veoma maštovitom romanu čuvene pesnikinje Meri di Mikele, otkrivamo čoveka koji je život voleo strasno koliko i muziku, čoveka koji je voleo ljude, a oni njega za uzvrat obožavali.

 

 

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Tenor ljubavi".

Komentari čitalaca o knjizi "Tenor ljubavi"

Upišite komentar...

Meri di Mikele, biografija

Meri di Mikele je autorka osam knjiga poezije i romana Ispod kože. Pre nego što je počela da predaje kreativno pisanje na univerzitetu Konkordija, bavila se isključivo pisanjem i uređivačkim poslom u časopisima Toronto Life, Toronto Poetry i Toronto Star. Živi u Montrealu.... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga