Tihi gradovi

Tihi gradovi
Oblast:Trileri
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Priča „O vukovima i ljudima“ je uzbudljiv triler sa beogradskog asfalta, čiji su protagonisti: policajci, kriminalci i – vukodlaci. „Lako je biti bog“ je londonska SF povest koja uvodi preparat čijim ubrizgavanjem „u venu postaje Šiva ili neko drugo božanstvo uništenja“. „Crveno nebo nad poljima ilovače“ svojevrsni je vestern smešten u jedan od gradova Srbije iznurenih „belom kugom“. Priroda grada u kome se odvija zastrašujuća i potresna priča „U 5 i 15 za Nekropolis“jasna je već iz njegovog imena. Sa istom onom lakoćom i zrelošću s kojima se kreće kroz najrazličitije žanrove, Goran Skrobonja opisuje najrazličitije gradove kojima je jedino zajedničko – tišina upečatljivog utiska koji ostaje čitaocu nakon svake priče. A kada pomisli da je s knjigom završio, ona ga sama od sebe zove na novu dozu uzbuđenja, humora i autentične jeze – na novo čitanje. Zbog svega toga, Tihi gradovi su do sada najbolje delo majstora srpske žanrovske proze.

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Tihi gradovi".

Komentari čitalaca o knjizi "Tihi gradovi"

Upišite komentar...

o knjizi "Tihi gradovi"

09.12.2013. — Autor je napisao knjigu sa jasnom namerom da citaoce ostavi pod jakim utiskom nakon svake price. Po meni je ubedljivo najbolja prica "Crveno nebo nad poljima ilovace". Za moj ukus je najsadrzajnija i ima sve elemente koji cine kvalitetnu novelu, a zatim izdvajam, takodje, "O vukovima i ljudima". Svi moguci zanrovi su ukljuceni u knjigu - drama, vestern, triler, naucna fantastika... Slagali se vi ili ne sa svakim krajem, cinjenica je da ce vas ostaviti u cudu. Gospodin Skrobonja je za mene novitet i pravo osvezenje!

Goran Skrobonja, biografija

Goran Skrobonja rođen je 1962. godine u Beogradu. Objavio roman Nakot (1993), kao i Od šapata do vriska, priče strave i fantastike (1996), Šilom u čelo, priče fantastike i strave (2000). Autor je i Bleferskog vodiča za horor (1995) i koautor dela La Rue - grafički roman (2000 - nagrada BEDECOUVERT za najbolji debitantski strip-album, 2000). Zastupljen je u Antologiji nove srpske fantastike. Priredio nekolikoantologija horor, odnosno SF književnosti. Prevodio Stivena Kinga, Dena Simonsa, Ijana Mekdonalda i mnoge druge autore. Živi u Beogra...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Goran Skrobonja

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga