Tragom ponoći

Tragom ponoći
Oblast:Istorija
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

NOVI ROMAN AUTORA BESTSELERA POSLEDNJI LISABONSKI KABALISTA

U praskozorje devetnaestog veka u Portugalu Džon Zarko Stjuart je nestašno radoznalo dete, koje nesvesno nasleđuje tri stotine godina skrivanu veru – Jevreji se na Pirinejskom poluostrvu kriju još od doba Inkvizicije. Džonovu dečju nevinost naglo prekida gubitak i gorko saznanje. Tek će pomoću čudnog neznanca, koga u Porto s puta preko mora dovodi njegov otac, ponovo postati bezbedan. Ponoć, afrički iscelitelj i oslobođeni rob, postaće Džonov najbolji prijatelj i odrediti tok njegove sudbine.

Posle ulaska Napoleonove vojske u Portugal, stravičnog gubitka, gorkih istina o onima kojima je najviše verovao i posle otkrića neizrecive izdaje, Džon će se otisnuti za Ameriku, u potrazi za nadom u zemlji okovanoj lancima neoprostivog greha.

Ogromnom moći zapažanja i oštrim okom koje primećuje bogate istorijske detalje i slike – od živopisnih tržnica u Portu do učmalih plantaža američkog juga, od judaizma do mistične Afrike – Ričard Zimler je stvorio istinsko remek-delo.

„Čik neka neko odloži ovu knjigu. To je velika i smela priča o ljubavi koja će vas povesti na putovanje puno tuge i svetlosti.“

Nikolas Šekspir, pisac knjiga Brus Četvin i Plesač na spratu

„Istorijski tačan, čudesan roman sa strukturom kriminalističke priče, ritmom trilera i očaravajućom temom.“

Elle

„Pouzdana rekonstrukcija ugrožene kulture u divljem vremenu i mestu...“

Kirkus Reviews

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Tragom ponoći".

Komentari čitalaca o knjizi "Tragom ponoći"

Upišite komentar...

Ričard Zimler, biografija

Ričard Zimler je rođen 1956. u Njujorku. Pošto je diplomirao na studijama uporedne religije i žurnalistike, osam godina je radio kao novinar, uglavnom u oblasti San Franciska. Godine 1990. se seli u portugalski grad Porto, gde danas radi kao predavač na tamošnjem univerzitetu. U poslednjih nekoliko godina objavio je više od dvadeset kratkih priča i tri romana: Nesveti duhovi, Anđeoska tama i Poslednji lisabonski kabalista. Romani su se pojavljivali na listama bestselera u deset različitih država i autoru doneli brojne nagrade, među kojima...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Ričard Zimler

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga