Trbuh Atlantika

Trbuh Atlantika
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Sali živi u Parizu. Vraća se u Senegal gde je čeka mlađi brat zaluđen fudbalom, nadajući se da će ga povesti u Francusku, obećanu zemlju u kojoj strani fudbaleri postaju zvezde. Kako objasniti momku zadojenom iluzijama turobnu stvarnost imigrantskog života? S njihovom sudbinom prepliću se mučne životne priče senegalskog fudbalskog trenera i njegove bivše devojke čiji se pokušaj da izbegne ugovoreni brak završava na jedini mogući način – tragedijom.

Fatu Diom bez ustupaka piše o životu u zapadnoj Africi, o tamošnjim ekonomskim i političkim prilikama i o rasprostranjenoj poligamiji – velikoj nesreći svoje zemlje i istinskoj smetnji njenom napretku.

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Trbuh Atlantika".

Komentari čitalaca o knjizi "Trbuh Atlantika"

Upišite komentar...

Fatu Diom, biografija

Fatu Diom (1968), poreklom je iz Senegala, danas živi i radi u Francuskoj.Nakon objavljivanja romana Trbuh Atlantika (2001), koji je iste godine postao bestseler u Francuskoj, ova autorka na sebe je skrenula pažnju i publike i kritike.U svojim delima, Fatu Diom se bavi pitanjima koja se tiču života imigranata u Francuskoj, kao pitanjima vezanim za odnos Francuske i Afrike. Pored romana Trbuh Atlantika, Diomova je objavila i zbirku priča La Préférence nationale (2001) i roman Kétala (2006).... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga