Ukleta kuća

Ukleta kuća
Oblast:Horor
Izdavač:Otvorena knjiga

,,Ukleta kuća" je priča objavljena 1859. godine u časopisu ,,All the Year Round." Sa ovom pričom, Dikens je počeo tradciju Božićnih priča i one su ubrzo postale nacionalna institucija.
Narator priče Džon odlučuje da na 6 meseci iznajmi kuću koju prati zao glas da je ukleta i zbog toga je obeležena kao "kuća za izbegavanje."
Džon odlučuje da tu živi sa svojom sestrom usedelicom Pati, ali ne mogu da zadrže nijednog slugu zbog čudnih i zastrašujućih šumova koji se čuju u kući.
Zbog toga Pati odlučuje da ne traže više poslugu i da ona vodi računa o kući. Jedino im kao sluga ostaje čuvar štale kome ne smeta buka u kući.
Pati će takođe predložiti da pozovu grupu prijatelja koja bi tu boravila tri meseca kako bi saznali da li su sluge u pravu što se tiče natprirodnih aktivnosti u kući.
Sedam prijatelja će doći, a da li je kuća zaista ukleta ili ne, saznajte iz ove priče!

Komentari čitalaca o knjizi "Ukleta kuća"

Upišite komentar...

Čarls Dikens, biografija

Čarls Džon Hafem Dikens (engl. Charles John Huffam Dickens; Lendport, 7. februar 1812 — Hajam, 9. jun 1870) je najznačajniji engleski romanopisac XIX veka. Njegova dela pripadaju ranoj fazi realizma. Dok je bio dete njegova porodica je često menjala mesto boravka u potrazi za poslom. Na kratko se školovao u privatnoj školi. Nakon što mu je otac uhapšen zbog nevraćanja dugova, Čarls je 10 sati dnevno radio u fabrici. Kad je odrastao, počeo je da radi kao novinar. Napisao je više obimnih romana. O tome koliko je njegov rad bio popu...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga