Vedrana Rudan - komplet od sedam naslova

Vedrana Rudan - komplet od sedam naslova
Oblast:Beletristika
Izdavač:VBZ

Komplet sadrži sedam naslova poznate hrvatske književnice Vedrane Rudan.
Romani: Amaruši, U zemlji krvi i idiota, Kosturi okruga madison, Dabogda te majka rodila, Strah od pletenja, Ljubav na posljednji pogled i Crnci u Firenci.

Vedrana Rudan je popularna hrvatska književnica koja nema dlake na jeziku i govori o onome o čemu se drugi ne usuđuju. Vedrana piše o Srbima i Hrvatima, o Americi, o Izraelu i Palestincima, o ženama i muškarcima, kao i konkretno o sebi i svom mužu. Vedrana ruši sve tabue i razotkriva licemerje, primitivno ponašanje, šovinizam, nasilništvo i sl. Ona je večiti borac za ljudska prava i slobodu.

Komentari čitalaca o knjizi "Vedrana Rudan - komplet od sedam naslova"

Upišite komentar...

Vedrana Rudan, biografija

Vedrana Rudan (1949, Opatija) objavila je deset knjiga, koje su prevedene na engleski, mađarski, slovenački, poljski, francuski, italijanski, ruski i makedonski jezik. U Rusiji su joj prevedene čak tri knjige, u Americi nekoliko priča i dve knjige. Pozorišne predstave dramatizovane prema njenim knjigama igrane su u Rijeci, Zagrebu, Beogradu, Varšavi, Londonu, Santa Moniki, Budimpešti. Bila je novinarka, kolumnistkinja, radila je kao urednica na Hrvatskom radiju i voditeljka TV emisije. Svaki put je dobila otkaz. Vedrana Rudan piše na svom...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Vedrana Rudan

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga