Velika Srbija

Velika Srbija
Oblast:Istorija
Izdavač:Srpska radikalna stranka

Ideja ujedinjenja svih Srba u jednu državu uobličena je u XIX veku, kao program nacionalne integracije i stvaranja nacionalne države u maksimalnim granicama. U to vreme počeo je da izlazi časopis "Velika Srbija", čiji rad je 1990. godine obnovio prof. dr Vojislav Šešelj. Obnovljena "Velika Srbija" počela je da izlazi kao glasilo Srpskog četničkog pokreta a potom postala novina Srpske radikalne stranke. Do sada je objavljeno više od 3000 redovnih i specijalnih brojeva koji su, tokom dve i po decenije od obnavljanja višestranačja u Srbiji, imali veoma važnu ulogu u promociji ideologije srpskog nacionalizma.

Kao osnivač i izdavač "Velike Srbije" prof. dr Vojislav Šešelj je tokom 26 godina u redakciji ovog l ista okupljao istaknute intelektualce, poznate novinare i visoke stranačke funkcionere koji su imali hrabrosti i smelosti da objavljuju autorske tekstove kojima su ostavili najtačnija svedočanstva o dešavanjima i sudbini srpskog naroda na prostoru jedinstvene srpske države, Velike Srbije.
"Velika Srbija" u izdanju Srpske radikalne stranke za kratko vreme postala je omiljeno sredstvo informisanja u narodu, kako zbog širenja patriotske ideje, tako i zbog činjenice da su autori tekstova uvek imali hrabrosti da svaku temu obrade argumentovano i bez cenzure. Aktivisti Srpske radikalne stranke nastojali su da primerci časopisa dođu u svako domaćinstvo, obzirom da je "Vel ika Srbija" u periodu najstrožih medijskih zabrana bila jedini medij koji je objektivno izveštavao i kroz prikaz važnih dokumenata i transkripata približio čitaocima značaj i ulogu Srpske radikalne stranke i njenog lidera u političkom životu Srbije i svih srpskih zemalja.

Brojevi časopisa "Velika Srbija" grupisani su i izdati u više ukoričenih izdanja, kako bi radikalska misao mogla biti preneta i budućim generacijama.

Komplet sadrži sledeće knjige:
Velika Srbija 1990 - 1991
Velika Srbija 1995
Velika Srbija 2009
Velika Srbija 2011
Velika Srbija 2012 - 2014

Komentari čitalaca o knjizi "Velika Srbija"

Upišite komentar...

Druge knjige autora(ke) Dr. Vojislav Šešelj

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga