Veritas

Veritas
Oblast:Istorija
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Februar 1711. godine. U Evropi već deset godina besni rat. Opat Melani, kastrat i špijun Kralja Sunca, poziva svog vernog pomoćnika u Beč. Moraju da upozore mladog cara Josifa I na strašnu izdaju. Istovremeno, izaslanik turskog sultana stiže u posetu carskoj prestonici. Nižu se čudni preokreti, neverovatne situacije, autentični studentski obredi, surova ubistva… U pokušaju da ih razjasne, naši junaci otkrivaju viševekovnu borbu za vlast, u koju su, čini se, svi upleteni.

Rita Monaldi i Frančesko Sorti, koje kritičari često porede sa Umbertom Ekom i Aleksandrom Dimom, opet su uspeli da iskopaju zanimljive podatke u drevnim arihivima. Kao i njihova prethodna dva istorijska trilera – Imprimatur i Secretum – Veritas odiše baroknom atmosferom, otkriva spletke, zavere i falsifikate i tera nas da iz korena promenimo odnos prema istoriji.

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Veritas".

Komentari čitalaca o knjizi "Veritas"

Upišite komentar...

Monaldi i Sorti, biografija

Rita Monaldi i Frančesko Sorti su italijanski autori istorijskih trilera koji žive i rade u Beču. Glavni junak njihovih romana je opat Ato Melani, diplomata i špijun, jedan od najomiljenijih tajnih agenata Luja XIV, prijatelj papa, pretendenata na presto i kraljeva. Njihov prvi roman, Imprimatur, (Mondadori, 2002), u matičnoj Italiji povučen je iz prodaje nedugo posle objavljivanja te je javnosti predstavljen tek 2006. godine na Sajmu knjiga u Frankfurtu. Rita Monaldi i Frančesko Sorti objavili su 2005. godine Secretum, a 2006. i Veritas....... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Monaldi i Sorti

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga