Za belim sokolom

Za belim sokolom
Oblast:Istorija
Izdavač:Laguna
ISBN:978-86-521-0900-5
 Odlomak iz knjige

1072. godina – doba kada Evropa još sanja da od Turaka povrati teritorije u Maloj Aziji, dok sama preživljava duboke krize. Normani su osvojili Englesku, južnu Evropu potresaju borbe s Mavrima, na istoku su Sloveni uspostavili moćnu državu zvanu Rus, a severom haraju vikinzi i vladaju surove lokalne poglavice. Bivši vojni starešina Valon, u bekstvu iz rodne Francuske u Vizantiju, susreće se s neobičnim zadatkom koji bi mu mogao doneti lepu nagradu, a možda i neslućeno bogatstvo: samo treba da okrene konja i zaputi se u Englesku kako bi pomogao da se oslobodi jedan normanski vitez kog su Turci zarobili u Anadoliji, ali i da bi se dokopao retkih i dragocenih spisa koje taj zarobljenik čuva. Za otkupninu treba uloviti i odneti četiri bela severna sokola – skupocene ptice koje poseduju samo kraljevi i velikaši.

Na uzbudljivom putovanju u najdalje krajeve sveta, kroz odvažnu borbu sa arktičkim morima, vikinškim poglavicama, kroz krvava bojišta Evrope, Valon i njegovi saputnici kreću u osvajanje svoga plena korak po korak u neumornoj trci s vremenom u ovom epskom romanu, prebogatom pojedinostima, izvanrednom scenografijom i zanimljivim likovima. Prava poslastica za sve ljubitelje avanturističkih romana.

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Za belim sokolom".

Komentari čitalaca o knjizi "Za belim sokolom"

Upišite komentar...

Robert Lindon, biografija

Robert Lindon je pseudonim autora. Jedino što njegov izdavač navodi kao biografski podatak jeste da je dosad poznat kao autor brojnih naslova iz oblasti istorije i sokolarstva. Lindon je na dobrom putu da se proslavi i kao pisac avanturističkog romana.... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga