Zabeleške o skandalu

Zabeleške o skandalu
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Od dana kad se očaravajuća Šeba Hart pridružuje osoblju škole Sent Džordž, nastavnica istorije Barbara Kovet uverena je da je pronašla srodnu dušu. Barbarina odanost novoj prijateljici je strasna i nepokolebljiva, a kada Šebu hvataju u nezakonitoj ljubavnoj vezi s jednim od njenih učenika, Barbara smesta imenuje sebe za Šebinu glavnu zaštitnicu. Ali u ovoj mračnoj priči nije sve onako kako izgleda na prvi pogled i, baš kao što Šeba ubrzo otkriva, prijatelj ponekad može biti jednako nepouzdan kao i ljubavnik.

Knjiga zadivljujuća, briljantna, nemoguće je ispustiti je iz ruku.
Independent on Sunday

Pročitao sam je dvaput. Poseduje epske odlike grčke tragedije, a čini ono što je zadatak svakog dobrog romana: podseća nas na to kakve budale umemo da budemo dok se probijamo kroz vlastiti život. Bila bi žalosna da nije smešna; smešna da nije žalosna.
Guardian

Ovu knjigu čitaćete kao da preturate po ormariću u tuđem kupatilu: tu su i griža savesti zbog novih saznanja, i slastan snobizam.
Independent

Zlokobna i iznenađujuća, neobično jeziva, puna zapažanja koja pogađaju pravo u centar. Klasik emotivnog zatočeništva.
Daily Express

Kao saosećajan portret izolacije u srcu ljudske svesti, knjiga Zabeleške o skandalu uspostavlja finu ravnotežu između crne komedije i tragedije, završavajući se uverljivo zlokobnom notom.
Observer

Helerova tabloidsku priču o opsednutosti uzdiže do upečatljivog, duhovitog književnog dela. Vrsnim potezima izmamljuje detalje o skandalu, dok sve zlokobnijim svetlom obasjava Barbaru koja se, po jezivosti što ledi krv u žilama, može meriti s Tomom Riplijem Patriše Hajsmit.
Entertainment Weekly

Blistavo, podmuklo, upečatljivo.
Zejdi Smit

Izvanredno. Helerova vešto kontroliše podvodne struje suptilne zlobe.
Evening Standard

Komentari čitalaca o knjizi "Zabeleške o skandalu"

Upišite komentar...

o knjizi "Zabeleške o skandalu"

10.12.2013. — Barbara je zena koja je citav zivot provela sama. Seba je osoba koja ima divnu kucu, muza i dvoje dece, ali se ipak odlucuje za romansu sa petnaestogodisnjakom. Barbara preuzima na sebe obavezu da pomogne Sebi cineci joj vise stete nego koristi, ipak je njoj jedino bitno da ne ostane opet sama. Saznajte vise o famoznom skolskom skandalu iz Barbarinih zabeleski.

Zoi Heler, biografija

Zoi Heler je kolumnista londonskog Dejli Telegrafa. Živi i radi u Njujorku.Godine 2001.  je proglašena za kolumnistu godine.Njen prvi roman – Everything you know je objavljen 1999. godine. Po njenom romanu Zabeleške o skandalu snimljen je i film Notes on a Scandal u kojem su glavne uloge tumačile Džudi Denč i Kejt Blanšet.... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga