Zakoni zdravlja i izlečenja

Zakoni zdravlja i izlečenja
Oblast:Zdravlje i medicina
Izdavač:Eden

Da li bi Vas obradovalo kad bi na našem jeziku postojala knjiga o zdravlju koja bi:

- Bila potpisana od strane lekara iz elitne medicinske ustanove

- Zasnivala se na savremenim naučnim dstignućima

- Pokrivala sve aspekte zdravlja, ne samo ishranu

- Bila potpuno razumljiva svakom čitaocu ?

S radošću Vas obaveštavamo da je Dr Nil Nidli, internista i popularizator zdravog života upravo tako nešto napisao pre nekoliko godina, a nama je pod naslovom “Zakoni zdravlja i izlečenja“ (s mnogo ljubavi) priredila izdavačka kuća Eden!

Evo o čemu sve možete pročitati u ovoj epohalnoj knjizi, kojoj su se obradovali i mnogi lekari entuzijasti i sa svojim pacijentima dele smernice naučene iz nje. U prvom poglavlju ponuđeni su principi za optimalno zdravlje, potom su obrađeni uzročnici savremenih civilizacijskih bolesti – masovnh ubica našeg vremena koji su pod našom kontrolom. Drugim rečima, kako svakodnevnim navikama da maksimalno smanjimo mogućnost da obolimo od raka i od kardiovaskularnih bolesti, ali i kako prirodnim putem da očistitmo već „zakrečene“ arterije. Poglavlje posvećeno visokom krvnom pritisku dobro će doći mnogima.

Možete saznati, naravno, i dosta toga o ishrani: koliko proteina i kog porekla je potrebno odraslim ljudima, tačnije da li je potrebno jesti meso i piti mleko u uobičajenim količinama. Da nismo žrtve medijskih kampanja mlečne i mesne industrije? Celo poglavle posvećeno je ribi, a poglavlje o gorkim posledicama upotrebe šećera moglo je biti i direktnije. Sve je ovo potkrepljeno tabelama sa sadržajima poželjnih materija u različitim namirnicama. Potom slede neke frapantne informacije koje ćete retko naći u popularno-medicinskoj literaturi. Dok ne nabavite svoj primerak knjige, da Vam samo damo ideju o čemu je reč: kako gledanje TV-a slabi naše mentalne sposobnosti i moć odlučivanja ili kako pomoći telu da samostalno izluči dovoljnu količinu čudesnog eliksira mladosti koji reparira naše gene, a zove se melatonin. „Zakoni zdravlja i izlečenja“ pomoćiće i ljudima koji su uhvaćeni u mrežu zavisnosti, bilo da je reč o duvanu, alkoholu ili drogama, ali jednako i onima na koje stres ostavlja svoje nemilosrdne posledice, u poglavlju „Stres bez potresa“. Tu je i jedna javnosti manje poznata priča o HIV virusu. Najlepše u celoj knjizi je kako sačuvati svoj čeoni režanj mozga, deo mozga koji nas razlikuje od drugih bića i čini nas ljudima sposobnim da razlikujemo dobro i zlo, odlučujemo i volimo, ali koji je izložen stalnim pritiscima.

Univerzitet Loma Linda na kome je Dr Nidli stekao svoje medicinsko obrazovanje poznat je po naglasku na zdravim životnim navikama i iznedrio je mnoge generacije stručnjaka. Ipak, profesor tog Univerziteta John Scharfenberg, koji je duboko zašao u svoje devedesete, tvrdi da su „Zakoni zdravlja i izlečenja“ „Najkorisnija knjiga za promociju zdravlja napsana u ovoj generaciji“. Iako sadrži 490 strana, knjiga se čita u jednom dahu, a na njene stranice se često vraća.

Takođe, knjiga se može naći i u sledećim knjižarama: Agora, Zrenjanin; Apropo, Beograd; Kaligraf, Zaječar; Most 1, Novi Sad; Most 2, Novi Sad; Olovka, Bar; Svet knjiga, Loznica; Book bar, Sremska Mitrovica; Delfi knjižare; Ribnica, Kraljevo; Grafika; Inicijal, Beograd; Kulturni centar Šabac; Kiš, Subotica; Limbus, Subotica; Madlenianum, Zemun; Mag, Jagodina; Plavi krug, Beograd; Prozor, Kraljevo; Rad, Pančevo; Stubovi kulture; SKZ, Beograd; TKR Reči, Čačak; Zepter Book World; Zlatara Tea, Beograd.

Komentari čitalaca o knjizi "Zakoni zdravlja i izlečenja"

Upišite komentar...

Druge knjige autora(ke) Dr Nil Nidli

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga