Zla vremena

Zla vremena
Oblast:Klasična književnost
Izdavač:Otvorena knjiga

Radnja romana smeštena je u izmišljenom gradiću na severu Engleske pod imenom Kouktaun. Sever Engleske je tada predstavljao industrijske gradove sa svim njihovim karakteristikama i ljudima koji tamo žive.
Upravnik škole Gredgrajnd je čovek koji veruje samo u logiku, činjenice i onome što je oku vidljivo. Kod njega nema mesta emocijama i saosećanju. Zbog toga on svoju decu i učenike vaspitava u duhu utilitarističkog obrazovanja.
Dikens sa dosta humora, kao i u svojim ostalim romanima, prikazuje veliki jaz koji se u njegovo vreme pravio između bogatih i siromašnih.

Komentari čitalaca o knjizi "Zla vremena"

Upišite komentar...

Čarls Dikens, biografija

Čarls Džon Hafem Dikens (engl. Charles John Huffam Dickens; Lendport, 7. februar 1812 — Hajam, 9. jun 1870) je najznačajniji engleski romanopisac XIX veka. Njegova dela pripadaju ranoj fazi realizma. Dok je bio dete njegova porodica je često menjala mesto boravka u potrazi za poslom. Na kratko se školovao u privatnoj školi. Nakon što mu je otac uhapšen zbog nevraćanja dugova, Čarls je 10 sati dnevno radio u fabrici. Kad je odrastao, počeo je da radi kao novinar. Napisao je više obimnih romana. O tome koliko je njegov rad bio popu...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga