Zlatno runo 1-7

Zlatno runo 1-7
Oblast:Razno
Izdavač:Dereta

Borislav Pekić je stvorio jedan od najopsežnijih proznih opusa u srpskoj i svetskoj književnosti uopšte.

Njegov sedmotomni roman Zlatno runo jeste najobimnije i, po mišljenju mnogih autoritativnih tumača srpske književnosti, najzahtevnije delo naše literature.

Posmatrano iz prespektive jedne i po decenije, koliko je proteklo od poslednjeg izdanja ovog sedmoknjižja, svi kvalitativni, poetički i visokoumetnički aspekti ovog dela su se potvrdili kao posebna dimenzija književnog nasleđa koja, kao živa tradicija, još uvek inspiriše mnoge čitaoce i tumače da se zapute argonautskim i sudbinskim putevima Pekićevih književnih junaka.

U ovo izdanje su unete izmene koje je Borislav Pekić počeo da unosi u izdanje koje je objavljeno 1990. god, posao je završila njegova supruga Ljiljana.

Tako da možemo govoriti o novoj redakciji romana - onakvoj kakvu je i sam pisac zamišljao.
Komplet je štampan u luksuznoj opremi u tvrdom povezu sa zlatotiskom I stilizovanim piščevim potpisom na koricama.

Komentari čitalaca o knjizi "Zlatno runo 1-7"

Upišite komentar...

Borislav Pekić, biografija

Borislav Pekić, jedan od najznačajnijih pisaca srpske književnosti XX veka, romansijer, dramski pisac i filmski scenarista, rođen je 4. februara 1930. godine u Podgorici. Detinjstvo je proveo u Podgorici, Novom Bečeju, Mrkonjić-Gradu, Kninu, Cetinju i Bavaništu u Banatu. Od 1945. godine je u Beogradu, gde je pohađao Treću mušku gimnaziju i maturirao 1948. godine. Te iste godine osuđen je na petnaest godina strogog zatvora sa prinudnim radom i gubitkom građanskih prava od deset godina kao pripadnik, tada ilegalnog, Saveza ...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga